Hur gör jag?

När börsen är tom

2011-01-07 21:37 #0 av: [Malin]

Lite tips så här efter jul när börsen ekar tom…

Att pyssla kan ju bli en ganska dyr hobby och det gäller att hitta bra saker till bra priser. Ibland vill man bara svulla i blings, blommor och blader på sina kort och LOs och ofta är det en liten förmögenhet som i slutändan sitter där. Har samlat lite av mina tips här, jag gör mest kort och altrar tändstickaskar så till LOs kanske allt inte passar.

- Passa på om du är på en loppis, exempelvis baklucke-loppis. Där kan du fynda knappar, band, spets och gamla böcker som kan användas som bakgrundspapper. Själv fynda jag knappar av en dam som vävde trasmattor av kläder och sålde knapparna som blev över för en billig peng. Så ser du någon gång en beigeaktig eller röd knapp på något av mina kort så är det ett av dessa fynd.

ss.jpg

- Givetvis gäller det att passa på vid reor, men inte bara reor på pysselbutiker. Efter jul eller påsk kolla in din matbutik. Jag har köpt massa röda, gröna och vita band billigt på Coop en bit efter jul, eller gul-vitrutiga efter påsk. Säljer de ut ljusmanschetterna billigt? Kolla in blommor och blader på dem, går de bra av montera av utan att gå sönder? Blir perfekt på kort.

- När jag tapetserade om tog jag tapetprover för att kolla, dem har jag återanvänt framför allt när jag altrat tändsticksaskar. Givetvis är detta inte syrafritt men jag tror inte någon av de som fått mina askar sparar dem i decennier efter decennier eller mina kort heller. Bara mamma då :-D Till LOs ska man nog välja mer syrafritt för dem sparas nog längre.

- En butik som brukar ha grymt billiga saker på rea är Jysk. Det är inte säkert att man finner något men jag kikar alltid in där efter jul.

- För dem som att ha en Dollar Store-butik i sin närhet så rekommenderar jag ett besök där, själv bor jag för långt bort men har vänner som brukar shoppa loss åt mig när de åker förbi. Deras dekorationer är oftast i plast men kostar en spottstyver mot dem man köper för 1-3 kr styck eller mer och är jättefina tycker i alla fall jag. Där brukar man kunna köpa 2 små påsar för 10 kr och det är säkert en cirka 20 små dekorationer i de flesta påsarna

ssa.jpg

- Biltema har en mycket prisvärd och bra dubbelhäftande tejp, som om man inte tryckt ner sitt motiv hårt när man monterar faktiskt kan ta loss och flytta på utan att pappret förstörs.

Det var några tips från mig, fyll gärna på med inlägg om bra och goa tips.

Text och bild: Daisy-Moa-Elsa

/Malin

Sajtvärd på Litteratur

Anmäl
2011-01-07 23:01 #1 av: Spacegirl31

Bra skrivet, alltid bra med tips.

Om det du gör är syrafritt eller ej. Allt du gör som det inte är fotografier på behöver ju inte vara syrafritt, det är fotona som förstörs (efter många år) om de kommer i kontakt med sådant som inte är syrafritt, så är du väldigt rädd om de LOs du gör och vill att fotona ska hålla sig fina läänge så gör du dem syrafria.

I övrigt, för kort & tändsticksaskar finns ingen anledning att allt måste vara syrafritt.

 

Anmäl
2011-01-08 14:39 #2 av: SusannAlg

Man kan även hitta saker hemma som man inte tänkt på att det går att använda till scrapping.... slakta ljusmanchetter... å ibland får man reklam med fint papper. Fick tex ett superläckert kuvert med julkatalogen från Oriflame i. Det var guld och rött hårdare papper å glansigt. Det ligger numera på min bra ha hylla.

Anmäl
2011-01-08 17:09 #3 av: [Daisy-Moa-Elsa]

Var idag på ÖB och köpte små dekorationer, ena var med små flugsvampar och den andra sorten med röda bär. Antar dem är till för att dekorera mossan i julljusstaken, de tog 2 kr knippet.

Anmäl
2011-01-08 17:27 #4 av: [Malin]

#2 Ja, men vad smart! Vi får dock ingen reklam men finns massor hemma man kan använda. Min svägerska brukar använda kartonger och liknande!

/Malin

Sajtvärd på Litteratur

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.