Intervjuer

Intervju med Moma

2010-12-07 17:04 #0 av: [Malin]

Monika, eller Moma som hon kallas på nätet, är för många en välkänd person inom scrapbooking- och kortmakerivärlden. Vi har här intervjuat henne!

Namn: Monika Martinson eller Moma på nätet
Ålder: 42
Bor: Södertälje
Gör: Arbetar som kommunikatör på en av våra större detaljhandelskedjor

moma.jpg

Hur länge har du scrappat och varför började du?
- Jag började som de flesta andra, när min dotter föddes för sex år sedan. Jag ville ge henne ett "mitt första år-album" men de jag hittade var så opersonliga. Ungefär samtidigt fastnade jag framför ett program med Oprah och såg en kvinna som hade ett helt rum fullt med de vackraste papper. Hon höll på med "scrapbooking". Jag har i hela mitt liv varit svag för vackra papper så steget blev liksom självklart.

Vad är det bästa respektive sämsta med scrapbooking?
- Det bästa är mycket... Att få skapa och vara kreativ helt utan krav och ramar, mer än materialets ramar förstås, att få återuppleva minnen gång efter gång, att få lämna något efter mig som visar vem jag var och vad/vilka jag älskade, att få kombinera alla mina tidigare hobbies i en, att få kontakt med människor över hela världen! Listan skulle kunna göras låååång!
Det sämsta... om det ens finns; det tar för mycket plats!

Vilka fem saker eller verktyg klarar du dig inte utan? Varför?
- Om vi bara tar verktyg så är det:
1. Siluettsax - jag älskar att klippa ut mönster ur papper.
2. Skärmaskin - jag skulle aldrig ha tåla mod att klippa rakt och dessutom är jag perfektionist.
3. Dator med Photoshop - jag bildbehandlar varje foto.
4. Skrivare - jag vill ha egna storlekar på mina foton och kunna scrappa det som faller mig in. Jag är med andra ord dålig på att planera.
5. Min Gazelle - har man en sådan behöver man inget mer.

Vad tror du har gjort att scrapbooking har blivit populärt även här i Sverige?
- Det är nog en kombination av flera saker. Vi har aldrig fött så många barn som nu, vi har det tillräckligt gott ställt för att kunna unna oss en hobby som kostar pengar och tar plats, det är många som upptäcker att det finns en större nytta med scrapbooking än med att måla korgar eller göra tvålar (ursäkta om jag raljerar lite) och dessutom kan man kombinera flera intressen/hobbies i scrapbookingen.

0401-Vinter.jpg


En av Monikas egna favoriter


Du är chefredaktör på tidningen Allt om Scrap. Var du även med och startade den? Vart kom i så fall idén ifrån?
- Jag har varit med från starten, tidningen är min idé från början men den hade aldrig blivit något utan alla dem som någon gång varit med under resan. Vart idén kommer ifrån vet jag inte. Jag har nog lite för många idéer för att det ska vara riktigt sunt.

Hur går det för er?
- Tack vare vårt fantastiska designteam och redaktörerna går det faktiskt mycket bättre för oss än jag trodde det skulle vara möjligt. Vi har mängder med besökare i vår blogg som läser våra söndagsbilagor. Senaste numret av vår inspirationstidning, som kommer ut varannan månad och går att bläddra i som en skärmtidning, har fram till skrivande stund lästs av nästan 6000 unika besökare! Dessutom har vi arrangerat Scrapmästare 2010 under det gångna året och jag kan säga att jag var fullständigt överväldigad av gensvaret vi fick.

Har du lärt dig något speciellt genom scrappingen, bloggandet eller genom chefredaktörskapet?
- Det viktigaste är kanske inte lärdomarna utan att jag fått kontakt med människor jag annars aldrig hade träffat och för varje ny bekantskap lär jag mig något nytt, min senaste lärdom är till exempel att "flip-flopps" heter Jandals i New Zealand och majoriteten som spolas upp på land är vänsterfötter! Det faller väl under kategorin värdelöst vetande skulle jag tro. Något som däremot är värdefullt är att jag blivit betydligt mycket bättre på att skriva på engelska och på att redigera foton, något jag har nytta av i mitt arbete.

Genom chefredaktörskapet har jag lärt mig massor, och för varje ny erfarenhet lär jag mig nya saker, mycket handlar om ledarskap på gott och ont, om samarbete och inte minst om marknadsföring.

0508-mossa.jpg

En av Monikas egna favoriter

Om ni vill se fler av Monikas fantastiska alster kan ni klicka er in på hennes blogg här!

 

/Malin

Sajtvärd på Litteratur

Anmäl
2010-12-09 09:09 #1 av: Daizycarola

Kul att läsa intervjun om Moma Glad. Hänger ju för jämnan på "hennes" forum allt om scrap.

Vackra layouter också. Tungan ute

Anmäl
2010-12-12 18:56 #2 av: [Daisy-Moa-Elsa]

Och så kul att se lite av hennes kreationer Skrattande

Anmäl
2010-12-13 18:15 #3 av: [Malin]

#1 Vad kul att du gillade intervjun :D

#2 Ja, hon är enormt duktig!

/Malin

Sajtvärd på Litteratur

Anmäl
2010-12-17 12:18 #4 av: LiloN

Moma är en nära vän och otroligt skicklig scrappare! Jättekul att ni intervjuat henne och visar hennes fina alster!

Anmäl
2010-12-18 13:26 #5 av: [Malin]

#4 :)

/Malin

Sajtvärd på Litteratur

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.