Intervjuer

Personen bakom Molly's Scrapbooking

2010-08-10 20:41 #0 av: [Malin]

Lilo Nippgen heter personen bakom det relativt nystartade företaget Molly's Scrapbooking. Läs vår intervju med henne här!

Lilo har precis fyllt 43 år och bor i Rönninge, söder om Stockholm. Hon har hållit på med scrapbooking i tio år och började då hon såg ett startkit för scrapbooking på Panduro.
- Jag tycker det verkade kul och köpte med mig ett hem, berättar Lilo. Då fanns det dock inga mönstrade papper, blommor eller annat kul. Det var färgad cardstock och mönstersaxar som gällde!

Lilo beskriver själv sin stil om lite busig. Oftast är det lager på lager som gäller och gärna en hel del dekorationer. Här ser ni ett exempel på en layout Lilo har gjort av Molly's Scrapbookings första kit.

neamanda1.jpg

Sedan Lilo började med scrapbooking tycker hon själv att hon har utvecklats mycket. När hon började kunde en scrapbookingsida bestå av ett färgat papper, ett foto och kanske några utstansade fjärilar.
- Nu finns så mycket mer att köpa och mer att inspireras av både på nätet och i tidningar!

Brukar du besöka träffar och mässor?
- Jag scrappar nog allra bäst hemma faktiskt men jag har scrapvänner
som jag brukar träffa. Jag är också med i Allt om Scrap, en nättidning, http://tidning.alltomscrap.se/. Jag har träffat de andra tjejerna där trots att vi bor utspridda över landet.

Innan Lilo startade eget handlade hon helst via webben på grund av att det är roligaste att välja bland olika ställen och man ser även fler nyheter när man kikar över nätet. Hon designar för Stellas och Grodans Scrapgarden och det är också favoritställena för scrapshopping!

Någon förebild har hon inte utan inspireras av många.
- Om någon mailar mig och har blogglänk i sitt mail brukar jag till exempel titta förbi. De som besöker min blogg brukar jag hälsa på tillbaka och då hittar jag nya bloggar jag gillar! Klicka här för att komma till Lilos blogg

Du har ganska nyligen startat eget inom scrapbooking, ett företag som säljer scrapbookingkit. Vad fick du idén från till det?
- Jag har prenumererat på otaliga kit själv, ofta från USA. Det finns inte så mycket sådant i Sverige. Jag har alltid gillat att plocka ihop kit till mig själv när jag ska scrappa och nu kändes det som om det var dags att få prova på något eget. Det var rätt för mig just nu! Namnet Mollys Scrapbooking kommer från vår ena undulat som heter Molly. Därifrån kommer också vår logga med fågeln.

Hur har det gått?
- Det har varit väldigt positiv respons! Jag tror många kanske känner igen mitt namn då jag designat åt flera olika butiker och även åt den svenska tidningen
Scrapbooking mm. Jag har hållit på i så många år så jag är någon en del känner igen. Jag vet ju vad jag är ute efter med mina kit och har flera års erfarenhet av hobbyn. Annars tror jag faktiskt det hade varit riktigt svårt det här. Det är inte alltid lätt att kombinera ihop kit som ska passa så många.

augusti1.jpg
Molly's Scrapbookings första kit

I USA är det jättestort med kitklubbar och det är också därifrån många beställa sina kit. Det är dock dyrare för oss i Sverige i inköp och svårare att få till stora kit då det blir väldigt dyrt. Lilo tror att det finns många som vill ha kit, även från Sverige.

Molly's Scrapbooking profilerar sig med kreativa och färggranna kit och har en utmaning till varje kit. De har även andra tävlingar, som till exempel nu för några veckor sedan när de hade Skattjakt i väntan på det första kitet.

Kika gärna in hos Mollys! http://mollysscrapbooking.blogspot.com
Och om någon vill kontakta dem: mollysscrapbooking@hotmail.com

 

/Malin

Sajtvärd på Litteratur

Anmäl
2010-08-11 11:51 #1 av: [michaelalundgren]

Super bra Malin :)

/Michaela
Medarbetare på ScrapbookingNorsk Skogkatt

 

Anmäl
2010-08-11 12:17 #2 av: LiloN

Fniss... lite kul att se mig själv där på förstasidan. Men Mango och Molly undulater är väldigt nöjda med att vara kändisar. Flört
Du gjorde ett jättebra jobb Malin!!!

Anmäl
2010-08-11 12:21 #3 av: [Malin]

Hihi, det kan jag tro!

Tack så mycket :)

/Malin

Sajtvärd på Litteratur

Anmäl
2010-08-11 14:57 #4 av: Daizycarola

Bra artikel! Och tack vare Lilo har jag också hittat hit till scrapbookingifokus Cool.

Anmäl
2010-08-11 14:58 #5 av: [Malin]

#4 Vad härligt! :D Välkommen!

/Malin

Sajtvärd på Litteratur

Anmäl
2010-08-11 15:05 #6 av: [michaelalundgren]

#4 Det gillar vi! Varmt välkommen :)

/Michaela
Medarbetare på ScrapbookingNorsk Skogkatt

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.