Hur gör jag?

Altra - Block med galge

2010-08-12 19:31 #0 av: [Daisy-Moa-Elsa]

Ibland kanske man vill ha med sig en liten sak om man ska gå bort på fest eller så, fast kanske vill man inte ta med en blomma. Då är ett altrat block ett mycket uppskattat alternativ

Börja med att klippa av framsidan på blocket i önskad längd. En 3-4 cm kvar är lämpligt på block som har måtten 15*11,5 cm.  Ta fram ditt cardstock, skär till en bit i samma bredd som blocket och som den avklippta biten. OBS tänk på att det går åt ca 0,5 cm in mellan spiralen så är du osäker klipp lite längre. Lägg cardstockbiten längs spiralen och markera vart hålen skall vara med blyertspennan, markera hålen ca 0,5 cm in på biten. Ta sen fram håltången och gör dina hål, ta sen saxen och klipp upp in mot hålen så du kan peta ner cardstocken mellan spiralena. Jag brukar fästa med dubbelhäftande tejp, tycker att lim gör pappret lite knöligt

Ta fram insidan av baksidan på blocket, mät och skär till av din cardstock en bit som är lika bred som blocket men en 6 cm längre ( exakt extra längd är ju en smaksak). Fäst sen den biten med dubbelhäftande tejp. Här gör jag inte hål för spiralen utan fäster bara cardstocken så långt upp som möjligt intill spiralen.

Nu tar du fram elefanttråden och trä genom spiralena, den biten som sticker ut åt höger skall vara ungefär dubbelt så lång som den till vänster för den blir själva galgen. Vik som in ändarna av elefanttråden mot varandra och mitt på den högra vira den vänstra ett par varv runt den högra. Ta den högra och böj utåt höger en bit sen tar du din runda färgburk eller liknande och snor resterande av tråden runt den åt vänster... et voilà så har du din galge. Knipsa bara av utstickande bitar med din avbitartång.

Sen är det fullt ös att dekorera med vad man önskar, bilder, texter, bling, band i galgen eller i spiralen, låt fantasin flöda fritt. Kolla in på Net-On-Net om du har vägarna förbi, de vet jag har prisvärda spiralblock, alternativt Claes Olsson.

 

Materiallista

Block med hård framsida

Elefanttråd

Nåt runt, ca 3-4 cm diameter. Ex liten allmoge färgburk

Cardstock

Dubbelhäftande tejp

Blyertspenna

Håltång

Skärmaskin/ Sax

Avbitartång

Dekorationsmaterial efter önskemål, ex spets, pärlor, blommor, berlocker och stämplade bilder

 

Lycka till och mycke nöje // Daisy-Moa-Elsa

Altrade block.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Anmäl
2010-11-21 20:04 #1 av: Daizycarola

Vad söta :)

Anmäl
2013-05-25 20:35 #2 av: Marinas Mix

Här var ju en fin idé. Tänk vad man kan hitta när man gräver i arkivetGlad

Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärd på Pärlpyssel & Smyckestillverkning *Min blogg*
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft

Anmäl
2013-05-26 06:39 #3 av: Emo

Det är nyttigt att gräva i arkivet ibland. Där finns mycket bra tips och goda råd. Detta var trevligt.

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel  och Psykologi
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.