Vad är vad?

Ordlista!

2009-12-30 15:13 #0 av: Lina-B

Som nybörjare inom scrapbooking kommer du stöta på ord och fraser som är rena grekiskan innan du "knäckt koden". Vi har ställt samman en ordlista som förhoppningsvis hjälper dig på vägen.

Accordion Album = dragspelsalbum, album som är vikt som ett dragspel. Finns även kort som har denna vikning.

Acetat (Acetate), påminner om OH-plast, men tjockare.

Acid-Free (Syrafritt) material som har ett pH på 7.0 eller högre är syrafria. Om syra finns kvar i material som användes för t.ex. fotoalbum, så kan syran reagera kemiskt med dina fotografier och ytan som den berör kan gulna eller bli brun.

Akrylblock (Plexiglas), används till omonterade stämplar. Genom att använda akrylblock ser man bättre var stämplen skall placeras. Fungerar både för gummistämplar och "clear stamps".

Acrylic Paint Water (Akrylfärg), täckande färg tillverkat på pigment och bindande plast, att använda till skumstämplar eller när du vill måla och dekorera med färg.

Adhesives (Lim, självhäftande), all substans som håller det tillsammans, lim, tejp, dots, etc. Försäkra dig om att det är syrafritt!

Album, tom bok att lagra scrapbooking foton & papper. Tillgängligt i många former, färger och storlekar. Post bound, ring bound, strap hinge, spiral bound, etc. de mest vanliga storlekarna är 6x6", 8x8, 8.5x11", 12x12".

Alkaline (Alkalin, basiskt), motsatsen till syra. Det är när något innehåller alkaliskt material eller har en pH nivå mer än 7. Det finns speciellt framtagna limprodukter för scrapbooking and pappers tillbehör såsom fotohörn, limpennor, självhäftande dots, självhäftande spray, dubbelsidig tejp, etc.

Altered/Altering (Alternativ scrapbooking), att använda scrapbookingtekniker och tillbehör på t.ex, collage, CD, böcker, s.k. lunchlådor, tändsticksaskar, plåtlådor, cigarrlådor, målarburkar och mycket mera.

Angel Company (Änglaföretag), är en amerikansk beteckning på företag som tillåter försäljning av produkter som är tillverkade med berört företags stämplar. Policyn gäller både svenska och utländska företag.

Angel Policy, tillstånd till försäljning av kort och annat, när stämplar utgivna av ett Angel Company (Änglaföretag) använts, under förutsättning att det är handstämplat. Det kan dock finnas begränsningar i antal försålda artiklar, copyrightmärkning m m. Och det kan ändras från när man kollade senast, så titta innan, om du är osäker.

ATC Artist Trading Cards, kort i storlek 8,9 * 6,4 cm. Originalidén var att korten endast fick bytas/ges bort och inte säljas. Korten är oftast scrappade och/eller stämplade.

Bakgrundspapper, bakgrundslagret som är det papper som finns längst bak i din layout eller sida.

Becky Higgins, känd amerikansk scrappare med många ideböcker bakom sig och mängder av skisser på LO.s.

Binding, omsluta eller sätta fast en bok mellan höljen.

Bigare, se Bone Folder

Bigblad, tillbehör till skärmaskin som används för vikning och/eller göra skåror i pappret

BOM, Book Of Me, innehåller din egen livshistoria med de händelser och minnen i livet du själv anser värda att minnas.

Bone Folder, slät bit av ben eller plast, rund i ena ändan, spetsig i andra, storlek som en brevsprättare. Användes för vikning och att göra skåror i papper.

Borders (Kanter), Utsidan av en layout som är speciellt dekorerad eller framhävd på något annat sätt.

Brads, även kallad kontorshållare/jungfruben etc- Träs igenom hålen i en bunt papper. Finns i många olika storlekar, former och färger. Enkla att använda som dekorationer. Ofta i metall.

Brayer, ett verktyg med plasthandtag och en liten rullande gummirulle (påminner om en färgroller, fast slät). Användes t ex med stenciler till att göra bakgrundspapper. Kan även användas till att skapa olika effekter, genom att den färgas in med flera färger, förändras i utseende m m.

Brag Book, litet album använt för att visa bilder på ett specifikt tema, oftast barn och barnbarn.

Buttons (knappar), många olika former, motiv, färger, material och storlekar. Unika knappar finns för scrapbooking. De är släta och tunna.

Calligraphy, konstformen att producera vackra och eleganta handskrivna bokstäver, så kallad "gammaldags textning".

Cardmaking (kortmakeri), att skapa högtids-/hälsningskort för hand. Utmärkt att kombinera med annan scrapbookingteknik!

Cardstock, vanligtvis enfärgat tjockt papper, men förekommer också som mönstrat. Tillgängligt i en rad olika vikter, kvalitéer, strukturer, färger och storlekar för scrapbooking och korttillverkning. Ansett som ett måste för alla scrappare! Användes ofta som bakgrundspapper i layouter och kort. Försäkra dig om att det är syrafritt.

CASE = Copy And Steel Everything, att kopirera en hel layout/sida som någon annan gjort.

Chalk/Chalking också känt som pastell/torrkrita, användes för att lätta upp, skugga och framhäva die-cuts, fotoramar, brev, textning, punch outs, paper piecing, och mycket mer. Chalks appliceras normalt med någon typ av bomullsapplikator etc.

Charms, oftast små berlockliknande dekorationer till dina layouter/kort.

Chipboard, kartongliknande material ofta ofärgat. Finns i stor variation av motiv, allt från bokstäver till figurer.

Circle Cutter, ett verktyg som tillverkar perfekta cirklar i olika storlekar.

CK Creating Keepsakes, är en av de mest kända amerikanska scrapbooking- tidningarna. Lättläst!

Clip-Art motiv köpta i bokform, ark eller via mjukvara, och som kan vidarebefordras direkt in på din scrapbooking layout. Motiv finns också tillgängliga via internetsajter.

Coated Paper, papper tillverkat med belagd yta som kan vara allt från matt till högglansig finish. Beläggningen försluter papperets yta, gör det slätt, och låter färgen torka på ytan av papperet utan att det sjunker in.

Color Blocking, en teknik som använder olika former av block och färgat papper för att skapa bakgrunder till layouter.

Coluzzle, plastmall att använda som skärguide vid för olika typer av former och motiv. Kompletteras med en hobbykniv.

Corner Rounder, en handpunch som stansar ut hörn från papper. Det finns också handpunchar som stansar ut hörn i olika typer av mönster.

Cutting Mat (Skärmatta), gummiförsedd skummatta (i de flesta fall) som användes för att skydda underlag som man arbetar på. Är självläkande.

Cut-Outs, färdiga motiv som man klipper ut eller perforerade som man trycker ut.

Cuttlebug, en stansmaskin från Provocraft. Bygger på principen att man vevar igenom en tunn plåtstans med ett papper ovanpå. Maskinen stansar då ut motivet. Tar i princip alla på marknaden förekommande stansar. (Man använder olika tjocklekar på mellanlägg)

CuttleKids, samma som ovan men enklare, mindre och tänkt att användas för barn.

Cybercrop, är en scrapträff på nätet. innehåller chat, tävlingar och utmaningar. Äger mestadels rum på en dag. Ett alternativ om man inte vill packa ner alla saker och åka till en träff!

Debossing,
motsats till embossing; designen är intryckt i papperet eller materialet. (Om du vänder på papperet så är det embossat!)

Decoupage, tekniken att dekorera en yta med cut-outs av papper, eller ett alster som har tillverkats med denna teknik.

Decorative Ruler (Mönsterlinjal), linjal med en speciell kant för att designa dekorativa kanter eller layouter.

Decorative Scissors sax som ger kanten på pappret ett dekorativt mönster

Diamond Glaze, ett lack som du målar med ovanpå ditt motiv och som skapar en blank upphöjd yta. Ger en förhöjd 3-D effekt och kan även användas som lim.

Die-Cut pappersdesign skuret/stansat med die cut-maskiner, ofta använt för att dekorera layouter. Kräver fastsättning med någon limprodukt.

Dies (Stans), stansmallen som används i t ex Cuttlebugmaskinen för att stansa ut die-cuts.

Distress Ink, stämpeldyna med vattenbaserat bläck.

Doodling (klotter) är att rita på frihand på en layout/kort.

Embellishment (Dekorationer), kan vara vilka tillbehör som helst som förhöjer din layout, t ex charms, stickers, band, glitter, brads, tags, die cuts, knappar och mycket mer.

Emboss, att skapa en upphöjd yta genom att applicera värme eller tryck.

Embossing Dry (Embossing Torr), en teknik för att skapa en upphöjd yta på cardstock, papper eller annat material, genom att antingen använda en mässings stencil med ljuslåda under och ett virknålsliknande verktyg. En annan variant är att använda Fiskars Shape Boss och stencil.

Embossing Ink (bläck), tjock klart eller lite tonat bläck, användes i våtembossing tillsammans med embossingpulver.

Embossing Powder (Embossingpulver), hälls på en stämplad yta och värmes sedan med värmepistol eller över brödrost. Skapar ett motiv med förhöjda konturer.

Embossing Enamel, tjockt embossingpulver som används för att få en emaljliknande yta. Ger en förhöjd 3D effekt.

Eyelets (Öljetter), aluminum- eller metallringar/cirklar som finns i en mängd storlekar, former och färger, designade att fungera som förstärkning i ett hål i t.ex. tyg, papper m m. Klarar att hålla samman flera pappersark.

Eyelet Setter (Öljettverktyg), ett metallverktyg som håller/placerar öljetten i hålet. (Och plattar till)

EZ-Foam ett monteringssystem för stämplar som bara kräver tillfällig montering. Skummet är klistrigt på ena sidan och glatt på den andra. Stämpeln fästes på den klistriga sidan. Andra sidan fäster du mot det underlag som skall användas, t,ex en akrylkloss.

Fibres (Garn), trådliknande utsmyckning för att dekorera layouter och kort.

Fixative, ett fixeringsspray som vanligtvis användes till teckningar av blyerts.

Flocking, ytterst små fibrer som fästs med lim eller lack. Bildar en sammetslen yta.

Foam Stamps, tillverkat av skumgummimaterial, tillgängligt i en rad olika former, motiv, fonts och storlekar. Generellt så använder man akrylfärg till foamstampmotiv, som då "pressas" på ett papper eller annan yta.

Font, stilen på ett typsnitt. Det kreativa sättet att använda fonter för journaling och rubriker bidrar mycket till totalresultatet på din layout.

Foil (Folie), metallfolie/dekorationsfolie (tunnare) som kan användas att stämpla på och även till torrembossing. Appliceras genom att man gnuggar fast folien på ett speciellt lim. Perfekt om du vill skapa ett metalliknande utseende i ditt projekt!

Foiling Glue (Folielim), lim som används till metall/dekorationsfolie för att applicera det på layouten. Limmet är genomskinligt när det torkar och lite klibbigt så det går att gnugga fast metall/dekorationsfolien!

Gel Pens - Gel-Based Rollers (Gel Pennor - Gel-baserade rullar), pennor med pigment bläck, normalt syrafria.

Glue Dots, runda cirklar (dots) av lim som användes i första hand till att hålla dekorationer såsom knappar, eller tunga metalldekorationer.

Glue Pens (Limpennor), penna med spets i olika storlekar som limmet flödar igenom när tryck appliceras. Syrafritt och arkivsäkert.

Glue Stick (Limstift), runt stift med ett solitt stoft av lim som man stryker på ytorna som skall limmas.

Halos, ett monteringssystem för omonterade stämplar, som består av akryl klossar där spår frästs ut och försetts med kardborreremsor. De omonterade stämplarna förses med kardborreband och fästs på klossen när den användes.

Handmade Paper (Handgjortpapper), ofta ruggigt och utan struktur, ibland löv och blommor i pappret, som då ger en naturlig upplevelse.

Heading (Rubrik/Titel), rubriken som förklarar temat på ett kort eller layout.

Heat Embossing (Värmeembossing), en process där det kristallliknande embossingpulvret värms upp till en smältpunkt, och när det sedan svalnat så är resultetet en hård blank upphöjd yta.

Heat Gun (Värmepistol eller Embossinfön), användes för att värma upp och applicera embossing pulver/inks. Kan ej ersättas av hårtork, då den blåser mer än värmer.

Heritage (Arv), traditioner förmedlade från generation till generation. Layouts inkluderar foton, journaling och eller andra minnen, med andra ord, du scrappar om din släktforskning!

Hermafix, lim behållare att använda till tunt papper. Innehåller små självklistrande bitar med lim på båda sidorna.

Hole Punch (Hålstans), en hålgörare som tillsammans med en öljettsättare, gör att det går att enkelt montera öljetter eller dylikt.

Inch (Tum), 1 inch = 2,54 cm. Anges även som ".

Journaling, refererar till den text som en scrapbooksida förmedlar innebörden i ett foto. Det kan göras t ex med din egen handskrivna text, med förklistrade bokstäver, rub-ons eller genom ritmallar. Det allra viktigaste i alla minnesalbum är att dokumentera vem, var och hur!

Journaling Templates, mallar som lämnar utrymme för textning.

Keepsakes (Minnessak), allt som du sparar för nästa generation.

Layout - LO, inom scrapbookingvärlden har ordet blivit synonymt med en scrapbooksida. Flera sidor bildar ditt scrapbookingalbum. En del scrapbooklayouts får plats på en sida, några tar två sidor i anspråk (dubbel-LO).

Lamination (Laminering), försegling av ett element/föremål mellan två bitar genomskinligt material.

Letter Templates (Bokstavsmallar), mallar som hjälper dig att skriva bokstäver/siffror i olika storlekar och fonter.

Lightbox, Ljusbord, ljuslampa eller ljuslåda

Lignin, en komponent av cellväggen i en växt som uppstår naturligt, tillsammans med cellulosa. (Det ämne som gör ditt tpapper gult eller brunt) Bryts ner över tiden. Lignin är ansvarigt för styrkan och styvheten i växter, men dess närvaro i pappersprodukter anses bidraga till kemisk nedbrytning. De flesta papper förutom tidningspapper, är ligninfria. Du skall inte använda papper med lignin för dina scrapbooks. En del anser att lignin orsakar mer skada på foton jämfört med syra.

Lower Case (Gemener), små bokstäver.

Magic Mesh, självhäftande nät, finns i olika färger.

Markers (Tuschpennor) används som färgläggning, men vissa kan även användas att färga in en stämpel.

Masking (Maskning), en teknik som användes för att få en effekt som ser ut som stämplade motiv liggandes lite bakom varandra, framför varandra, kommer ut ur... eller går in i varandra. Kan även vara en omvänd stencil, där man med hjälp av masken hindrar färg att komma på pappret. Snyggt är att använda flera masker i lager.

Matte, Matting (Fotomatta), tekniken att använda ett annat papper, färg eller struktur för att skapa en ram och en bakgrund kring dina foton, brev eller journaling. Förskurna fotomattor finns att köpa i alla möjliga varianter och material.

Matte Finish (Matt Finish), beskriver ytan på ett foto, papper, färger. Motsats till blank.

Memoribilia, dokument och andra föremål som berättar en historia, t.ex. souvenirer från en semesterresa.

Mini Album normalt ett handgjort album som innehåller färre sidor/layouter, och som är tillägnat ett särskilt tema, 6x6 inches (15x15 cm).

Mixed Media, användandet av flera media såsom papper, färger, stämplar, inks och mera, för att skapa kort/layouter.

Monogram, stor bokstav som ofta är en rubrik, eller första bokstaven i ett textstycke, initialerna i ett namn, osv.

Montage, konstsnärsformen att inkorporera foton i ett collage.

Mount (Montera), att sätta fast ett foto, dekoration eller annat föremål till en bit papper.

Mulberry Paper, den mest vanliga fibrern använd i japansk papperstillverkning härstammar från Mulberryträdet. En lång tuff fiber som producerar starka absorberande ark. Har också förmågan att täta kanter när arket är vått och avrivet. Finns i stora variationer färg och stilar.

Neutral, ha ett pH på 7

Neutral Colors (Neutrala Färger), svart, vit, silver, grå och brun ger bra bakgrunder, fungerar som brygga mellan olika färgpaletter, och kan ofta vara ensamma färger som enda eller primära fokus på design. Neutrala färger hjälper till att sätta fokus på andra färger eller kan fungerar som en nedtoning mot färger som annars skulle bli för dominerande.

Opaque, en yta som inte tillåter att ljus passerar igenom, och är därmed inte genomskinligt.

Overlap (Överlapp), applicera dina foton "som de är" till layouten med ett överlapp för att göra plats till så många du önskar...

Page Protectors (Skyddsfickor), plastfickor, syrafria, både skyddar och visar sidor. Kommer normalt med färdiga hål som passar tre-ring eller post-bound album. De kan vara toppmatade eller sidomatade. Mycket viktigt att de är syrafria!

Paper Clips, gem till att fästa foton, dekorationer tags, etc. finns i olika färger och storlekar Gem i olika former och färger.

Paper Crafts, en generell term för att beskriva det konstsnärliga och pyssliga som annvänder papper som huvudmaterial. Paper crafting går hand i hand med scrapbooking eftersom båda använder många likadana verktyg, produkter, tekniker, tillbehör, etc

Paper Piecing - PP, processen att ta en design, tillverka ett mönster, skära/klippa ner det i mindre bita och därefter sätta ihop det igen.

Patterned Paper (Mönstrat papper), papper med en design upprepad över hela ytan. Normalt av lättare vikt än cardstock.

Permanent ink, vattenfast bläck.

Permanent Paper, papper som klarar ANSI Permanent Paper Standard Z39.48-1984, en standard skapad av en kommitte bestående av pappersindustrin och representanter för regeringen i USA.
- Måste ha ett pH värde på 7.5 eller högre
- Måste innehålla alkalisk buffer av kalcium, karbonat eller annan alkalie.
- Måste vara fri från kemiska optimeringsämnen, innehålla bomull eller andra fibrer.
- Måste vara motståndskraftig mot rivning och vikning.

pH Level (pH Nivå), refererar till hur syrarikt eller basiskt ett material är. pH skalan är en standard för att mäta syra och alkaliska nivåer. Den går från 0 till 14, varje steg på skalan motsvarar en ökning på tio gånger. pH 7 är neutralt. Syrafria produkter har en pH faktor på 7 eller högre, vilket är rekommenderat för scrapbooking.

pH Neutral, många tillverkare använder denna term istället för syrafri. pH neutral är mer än bara syrafri. En syrafri produkt kan vara mycket basisk.

pH Testing Pen (pH Test Penna), en penna som användes för att testa syra nivån i papper. Pennan ger utslag på en färgskala beroende på syranivån i pappret.

Photo Activity Test (P.A.T), bestämmer om en produkt kommer att skada foton. Om produkten blir godkänd, är den säker att använda tillsammans med dina foton.

Photo Corners (Fotohörn), små pappersbitar som ser ut som triangelformade fickor, självklistrande på baksidan. Användes för att sätta fast foton på en layout genom att man först sticker in fotot i hörnen och därefter sätter fast hörnen mot layouten. Ger möjligheten att inte låta lim komma i direktkontakt med fotot. Fotohörn finns numera även i andra material än papper.Mycket användbart!

Photo Mosaic (Fotomosaik), ett arragemang där fotot är skuret i flera delar.

Photosafe (Fotosäkert), en term som användes väldigt släpphänt av många tillverkare för att indikera att deras produkter är säkra. Termen är snarlik "arkivsäkert", men mer specifik för material som används tillsammans med foton. Syrafritt är bestämmande faktor för en produkt huruvida den är fotosäker eller ej.

Pigment Ink (Färgat bläck), sakta torkande bläck generellt använt för våt embossing. Också regelbundet använt inom scrapbooking eftersom det brukar behålla sitt djup och rika färg längre än andra bläck.

Pocket page (Ficksida), en ficka att använda till minnessaker. Kan också användas för att hålla födelsedagskort, eller kuvert.

Post-Bound-Album, hålls samman med metallstift som går genom sidorna.

Power Punch (Kraftstans), ett verktyg som användes tillsammans med vanliga stansar och som sparar dina tummar från blåsor. Gör också stansning med handstans en hel del lättare.

Pre-Embossed Paper (Förembossat papper), Papper med en upphöjd yta, tillgängligt i cardstock och vellum.

Punch (Stans) Handverktyg som skär/klipper små till stora förformade motiv i papper, likt die-cut.

PVC (PolyVinylChloride), denna substans skadar dina foton och skall absolut inte finnas i de produkter du använder i din scrapbooking.

Quickutz Ett av de ledande stansverktygen för motiv och alfabet.

Quilting (Lapptäcke), en teknik där du rullar remsor av papper in i varandra och skapar olika former

Random Act of Kindness - RAK, en organiserad gåvoform där man via en namlista förbinder sig att slumpmässigt skicka små överraskingar till andra på listan, i form av pysselpaket, etc. Det kan vara olika regler på olika RAK-listor.

Recycled Paper (Återvunnet papper), tillverkat från återvunnet papper från slutanvändare. Använt papper kokas i kemikalier, borttagning av svärta/bläck, och reducerat till en massa som därefter användes för att tillverka nytt papper.

Re-inkers, refillflaskor till bläckdynor. Går alldeles utmärkt att använda som färg i olika sammanhang!

Red Eye Pen (Röda ögon Penna), eliminerar röda ögon på dina foton med en enkel touch!

Ribbon (Band), att använda för dekoration till kort och layouter. Finns i mängder av varianter, både i tyg och papper. De flesta band är syrafria och därmed ok att använda för scrappbooking.

RubberScrubber En skumgummibit + en matta med små uppstående borst som används vid rengöring av stämplar. Mycket effektiv!

Rubber Stamp, ett motiv utskuret i gummi och monterat på trä, skum eller akrylblock. En design skapas genom att applicera färg till gummit och därefter göra ett avtryck på ett papper eller dylikt.

Rub-Ons (gnuggisar), ord, fraser, bokstäver, figurer och andra motiv som är tilverkade för att kunna bli "gnuggade" på materialet du vill dekorera.

Scrapbook, ett album i vilket man sätter in klipp, foton och noteringar. Det är ett album skapat utifrån personliga saker och foton, bevarat för framtiden.

Scrapbooking, traditionen att montera och bevara bilder och minne på ett konstsnärligt sätt med journaling som berättar om tillfället bilden togs.

Scraplifting, att ta någon annans layout (eller delar av den) och kopiera den.

Scraps, överblivet pappersmaterial från en layout.

Sepia, en brun nyans adderad till foton för att ge dem ett äldre utseende.

Setter, ett verktyg för att sätta fast öljetter. Settern placeras på öljettens baksida, därefter slår man med en hammare på settern. Baksidan viks då ut mot pappret och öljetten har fastnat.

Shabby Chick, en stil av scrapbooking som includerar sanding, distressing papper och crumpling.

Shape Cutter, verktyg designat för att skära ut motiv i olika former.

Sheet Protectors (Plastfickor), tillverkat i plast för att täcka en klar layout/albumsida. Finns sidoladdade eller toppladdade och i olika storlekar såsom 8.5 x 11" eller 12 x 12" med flera. Det är viktigt att de är syrafria!

Silicone Stamps Transparenta stämplar som också går under namnet Clear Stamps. Permant montering gör man på kloss eller så kan man använda akrylblock för tillfällig montering vid själva användandet. Fördelen är att de är transparenta och man ser exakt var motivet hamnar, samt tar mindre plats vid förvaring.

Sizzix, en av de ledande stansmaskinerna.

Sizzlits en serie dies från Sizzix,

Snaps, kusin till öljetter men utan hål i mitten. Utseende som brads. Appliceras med en setter.

Stamping (Stämpling), process för att skapa alster genom att använda akrylstämplar eller gummistämplar. Kan appliceras på många olika material såsom metall, trä, tyg, glas, papper, etc.

Stamp Cleaner, ett rengöringsmedel speciellt framtaget för stämplar. Speciellt effektivt om du använt vattenfasta stämplar!

Stickers, ett dekorativt tillbehör, ofta självklistrande, med en stor variation på storlek och motiv. Ofta tillverkad av papper.

Tape Runner, en behållare som innehåller små bitar med dubbelsidig tejp.

Template (Mall), en stencil, normalt tillverkat i mjuk-/hårdplast, använd för att skapa motiv på foton och layouter.

Texture (Struktur), upplevelsen och känslan för en yta på ett tyg eller papper.

Three Ring Album, ringar som man snäpper isär för lätt påfyllnad eller utag av sidor.

Tote (Väska), väska använd för att organisera och bära dina scrappbooking tillbehör!

Unmounted Stamps (Omonterade stämplar), gummi eller vinyl, som inte är monterade på någon baksida eller block, säljes ofta i hela ark.

Upper Case (versaler), Stora bokstäver, capital letters

Vellum, lättviktspapper, halvgenomskinligt i en mängd olika färger, stilar och storlekar. Perfekt för lager på lager, fotomattor och mycket annat!

Walnut Ink, bläck som används för att ge en åldrad look.

Workshop, en kurs normalt ledd av en instruktör. Deltagarna tar med sig sina egna foton och layouter att arbeta med, och får tips och råd från instruktören.

Xyron, ett verktyg som gör dina foton, papper och dekorationer till stickers. Applicerar en självklistrande yta, magnet eller laminerar.

Anmäl
2010-06-02 11:19 #1 av: [michaelalundgren]

Lika så denna puttar jag upp :)

/Michaela
Medarbetare på ScrapbookingNorsk Skogkatt

 

Anmäl
2013-01-27 11:28 #2 av: Zahara

puttar upp denna lite..

Anmäl
2013-10-23 10:25 #3 av: [JeanetteK]


Den här ordlistan var inte alls dum! Tummen upp

Sajtvärdinna på LantdjurHantverk och Återbruk.. 
Medarbetare på Miljonär
Min blogg om livet på Månskensfarmen.

Anmäl
2013-12-05 08:41 #4 av: SusannAlg


Toppen, för ibland känns vissa ord som rena grekiskan....

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.