Hur gör jag?

Sy med nål och tråd på din Layout

2009-12-19 19:10 #0 av: Lina-B

Att ha sömnad på sin LO ser både snyggt och speciellt ut. Det är inte heller svårt. Prova får du se.

attsypalo01.jpg

Börja med att rita upp det mönste du vill sy. Antingen på fri hand, som ovan, eller så använder du mallar eller kalkerar av ett redan ritat mönster. Placera LO:n på ett korkunderlägg eller på skumplast.

attsypalo02.jpg

Det är oerhört svårt att sy om man inte först hjälper sig själv genom att göra de hål. Använd en lite grövre stopp/synål (och gärna fingerborg, det gör ont i fingrarn efter ett tag annars) till hålen.

attsypalo03.jpg

Tänk på hur långa stygn du vill ha och vilken sorts stygn du vill sy.

attsypalo04.jpg

Det enklaste sättet att börja är att helt enkelt fästa tråden på baksidan med fotofix. När du sen sytt runt hela varvet knyter du helt enkelt ihop de båda trådarna så slipper du en klumpig fästning på baksidan av LO:n.

attsypalo05.jpg

Så här blir det. I mitten av blomman har jag trätt pärlor på silvertråd för att få lite mer liv och djup åt dekorationen.

Lycka till!

Anmäl
2010-01-20 16:27 #1 av: [Daisy-Moa-Elsa]

Sy kan vara en rolig variation, eller som sy fast ett papper på exempelvis ett kort. 3 stygn uppe och 3 stygn nere eller hur man vill göra synvillan (självklart fuskar jag och tejpar bakom :-)

Anmäl
2010-01-21 23:02 #2 av: karin4

Alla sätt är bra utom dom dåliga....

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.