2011-04-27 21:48 #0 av: [Malin]

April månads röstning är nu avslutad och vinnaren blev Linda Horn, ScrapLinda. Här har vi gjort en kort intervju med vinnaren!

Namn: Linda Horn
Ålder: 37
Bor: Bostadsrätt på markplan i Linköping
Gör: Är sjukpensionär, och en otroligt bra problemlösare!
Blogg: http://scraplinda.blogspot.com


Hur länge har du hållit på med scrapbooking och vad fick dig att börja?

- Började med att hålla studiecirkel i servettdecoupage på trä, askar och liknande. Det avancerade sedan till att göra servettdecoupage på kort och senare servettdecoupage i 3D. Därifrån var inte steget långt till att göra mer "scrappiga" kort. Startade min blogg i mitten på februari 2009 och det var då min scrapbana tog riktig fart. Ett halvår senare hade jag mitt första, fasta DT-uppdrag, och sen har det bara rullat på.

Vilken sorts verktyg eller material kan du aldrig vara utan? Varför?
- Min skärmaskin och mina distresser! Skärmaskinen underlättar så enormt för mig i och med mitt handikapp, jag skulle aldrig klara mig med enbart sax, eller linjal och skalpell. Distresserna, för man kan verkligen distressa allt! Mycket går att hotta upp, från att vara billigt skräp till att se ut som dyrt märkesscrap. Det senaste jag distressade var fjädrar till mitt påskris.

Vad anser du dig själv vara bäst på när det kommer till scrapbooking?
- Distressing, vintage/shabby chic och kortvikningar/tekniker. Beskriv det alster du är absolut mest nöjd med och varför! Oj, kan nog inte plocka bara ett alster!! Jag är ofta supernöjd med mitt senaste alster, men om jag senare kikar tillbaka på det, ett 20-tal alster & några veckor/månader senare, undrar jag vad i hela världen den var som jag tyckte var så snyggt med det. Då tycker jag inte alls om det, och ser inte alls hur folk kan tycka om sakerna. Men dom alster jag oftast blir nöjd med är de alster jag gör i vintage, med distresser, rivna papper, gamla bokblad och mycket detaljer. Vet inte varför, men det verkar vara den stilen jag faller tillbaka på hela tiden.

Vad är det bästa med scrapbooking?
- Scrapbooking är verkligen terapi för mig! Jag får en möjlighet att slå värken och handikappet ifrån mig en stund, samtidigt som jag får hålla på med nåt superkul, som också är kreativt. Jag har alltid varit en skapande själ, som inte hittat hem tidigare. Nu har jag hittat hem! Scrappingen får mig att glömma min omvärld, mina problem, värken... men så klart måste jag balansera, för mycket scrap gör ju att värken blir värre också. Scrappingen har också gett mig så många nya vänner! En hel del "bloggvänner", som man sällan eller aldrig träffar live, men som man gärna besöker och besöks av i bloggar, på forum och liknande.Men även några riktigt bra och nära vänner, som man kan dela allt med.

Några av Lindas härliga alster;