2011-07-19 21:27 #0 av: [Malin]

Vinnaren av "Månadens Scrappare" i juni månad blev Kerstin som driver bloggen Maidens.nu. Hon har här fått svara på ett par frågor!

Namn: Kerstin / Maiden
Ålder: 35
Bor: Stockholm
Gör: Mammaledig (eller heter det mammaupptagen...?) med Ingrid 10 månader. Har även en Erik som är 5½ år.
Blogg: www.maidens.nu - en pysslande skogalen hårdrocksmamma


 

När började du med scrapbooking och varför?
- Jag provade på scrapbooking 1995 när jag bodde i USA och har ett fullproppat album från den tiden, men då handlade det mer om att spara på kvitton, biljetter mm och sätta in tillsammans med fotona - inte så mycket om dekorationer eller papper. När jag var gravid med sonen 2005 så började jag mer "på riktigt" och är sedan dess ordentligt fast i scrapträsket! 

Berätta om din stil och hur den har utvecklats sedan du började!
- Jag inbillar mig att jag inte har någon särskild stil, trots det får jag ofta höra att något är "typiskt Maiden" så jag antar att jag gör något som folk förknippar med mig... Jag gillar att testa nya tekniker och produkter och försöker att variera min stil mycket så att det ska bli roligare att titta i albumen. Jag älskar att kladda med mister och färger men kan även ibland vara väldigt "clean and simple". Jag har däremot svårt för att skapa i rosa & lila - men älskar utmaningar och skapar i "svåra" färger då och då när jag har beställningskort tex. Som de flesta så är jag väldigt självkritisk och kan ibland titta tillbaka på de tidiga alstrena å undra hur jag tänkte... Men jag försöker ändå att vara snäll mot mig själv och tänker att det är otroligt skoj att ha i framtiden, om inte annat så för mina barn!

Vilka verktyg klarar du dig inte utan?
- Jag vet inte om jag har något särskilt verktyg sådär... Men jag har just tappat bort min edge scraper och inser att jag verkligen måste köpa en ny!! Det blir inte alls lika snyggt när jag använder tex en sax att rugga kanterna med... Sen så är ju såklart min lilla "Groda" en kär ägodel! Jag har säkert 20 olika alfabet som jag använder flitigt och även spellbinders har jag ett gäng av och använder mycket av - framförallt till kort! 

Vad skulle du ge för tips till nybörjare inom scrapbooking/kortmakeri?- Att surfa runt bland alla fantastiska scrapbloggar ger otroligt mycket inspiration, och att titta på youtube klipp med olika tekniker och tutorial är också väldigt givande. Sen är det bara att ösa på - det är viktigt att komma ihåg för vems skull man skapar, och vad man tycker om själv! Jag älskar min hobby och den ger mig avkoppling och energi - plus att jag får fina minnen att bevara för framtiden!