2014-07-30 20:23 #0 av: nilma

Något som mer eller mindre exploderat inom scrapbookingvärlden på sistone är det så kallade "Project Life". Men vad är det egentligen för något? Jag tänkte här reda ut lite kring begreppet samt tipsa om inspirationsbloggar och lite annat smått och gott.

Project Life är ett scrapbookingkoncept grundat av Becky Higgins. Becky själv beskriver Project Life som ett enkelt sätt att dokumentera livet. Istället för det traditionella scrappandet tar man hjälp av journalingkort i olika storlekar samt annat material och sätter ihop detta i plastfickor. Plastfickorna har olika fack så bara fantasin sätter gränser.

Bild: MOMA

Plastfickorna sätter man sedan in i ett album. I vilket format man vill skapa är helt upp till en själv, det vanligaste är 12x12 men det finns även många som använder sig av A4 eller andra storlekare.

En svensk bloggare som gillar konceptet är MOMA och i artikeln ser ni två av hennes verk. Om ni vill hitta mer inspiration kan jag även tipsa om Scrap by Petraunne och Karolinas Scrapblogg.

Bild: MOMA

För att hitta materialet som behövs för Project Life kan ni bland annat kika in hos Scrap-Perra eller Nettans Scrapbooking4You.

Så sätt igång att skapa ditt år!