Hur gör jag?

Mixed Media

2016-12-28 20:25 #0 av: KerstinP

Tänkte visa hur man gör en Mixed media canvas.

Jag har använt en canvas 18x24.

Limmat på en massa olika grejer typ vad jag har hittat hemma.

Sedan har jag klippt olika stora bitar av aluminiumtape från biltema och satt över alltihop. Jag har tejpat ända in på baksidan så kanterna blir fina.

Jag har tryckt och dragit konturer med ett runt och mjukt verktyg. en del pennor har bra form för detta. går tejpen sönder är det bara att sätta dit en ny bit ovanpå.

Därefter har jag färgat in med svart akrylfärg och torkat av överflödet så bara detaljerna blir svarta.

Sist går går jag över med Inka-Gold metallicfärger så är det klart.

Anmäl
2017-01-03 09:23 #1 av: SusannAlg

Vilken sorts akrylfärg använder du? Vet att jag testade med akrylfärg typ allmogefärg som man kunde måla på trä med, å den färgade av sej.... ville liksom inte fästa på tejpen. Det var ett bra tag sedan jag gjorde såna här tavlor, men det är himla kul! (Fast då kallades det Falsk metall) Man kan även slakta gamla smycken med delar som blivit fula på ytan. Helt plötsligt ser man saker på ett helt annat sätt!

Anmäl
2017-01-03 19:09 #2 av: KerstinP

Jag har köpt billig på Harald Nyborg,Claes Olsson och liknande affärer. Det mesta ska man ju torka bort så det är inte så noga med kvalitén.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.