Scrapbooking

ATC - kort... Byta?!

2011-04-23 09:08 #0 av: Gurkiss

Jag undrar om det möjligtvis finns nån eller några som skulle vilja byta ATC kort?

 

Info om ATC kort:

Atc-kort (Artist trading cards) är en sorts konstnärliga samlarbilder.

Den schweiziske konstnären Vänci Stirnemann uppges vara upphovsman till konceptet, som utgick från fotbolls- och hockeybilder. I slutet av 1990-talet introducerade han idén att själv göra egna konstnärliga kort och byta dem, istället för att byta köpta bilder. Genom webben spreds idén med ATC-kort.

Atc-kort kan göras i olika material, även i textil. En artikel och läsarutmaning i den amerikanska tidningen Quilting Arts satte fart på de textila ATC-korten. Redaktionen lovade att göra ett samlarkort till alla läsare som skickade in ett ATC-kort till tidningen före ett visst datum. De fick in över 800 kort. Läsarutmaningen resulterade år 2007 i en bok: ”1.000 artist trading cards” av Patricia Bolton, som är chefredaktör för Quilting Arts.

Ett Atc-kort har en given storlek som anges i inch: 2,5 x 3,5 inch. Omsatt i centimeter blir det: 6,4 x 8,9 cm. Formatet gör att korten passar i de speciella samlarplastfickor som finns att köpa för fotbolls- eller ishockeybilder.

Atc-kort brukar delas in i unika (som görs ett och ett, helt individuella), editioner (ett helt set med identiska kort) och serier (som har samma ”tema” men inte är likadana). Alla Atc-kort märks med namn, årtal och epostadress eller annan kontaktinformation. Serier ska numreras.

Info lånad ifrån Wikipedia


Om nån skulle vilja byta ATC kort så får ni gärna skriva ett privat meddelande så att vi kan byta adress.


Här är ett ATC kort jag gjort:

 

Anmäl
2011-04-24 13:29 #1 av: [Malin]

Vilken rolig idé!

/Malin

Sajtvärd på Litteratur

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.